Annelik hamilelik döneminden itibaren bebeğe karşı yoğun bir duygusallık ve koruma içgüdüsünün başladığı bir süreçtir. Annenin bebeği doğduktan sonra artan hormonal değişimleri ile birlikte endişeli ve tedirgin bir ruh hali içinde olması kaçınılmazdır. 9 ay boyunca bebeğini bir parçası olarak büyütüp koruyan anne için evladını başka birine emanet etme konusu oldukça sancılı bir dönem olabilmektedir.
Günümüz dünyasında kadınlarında en az erkekler kadar iş hayatında etkin olduğu göz önünde bulundurulduğunda çocuk bakıcıları kadınlar için büyük kolaylık sağlamıştır. Annenin bebeği ile gerekli zamanı (bebeğin ilk dönemleri 0-6 ay) geçirip kendini hazır hissettiğinde doğru bir bakıcı seçimi annenin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Bu konuda altı çizilmesi gereken konu annenin gerçekten birinden yardım almak konusunda kendini tam olarak hazır hissetmesidir; Aksi taktirde bebeğinden ayrılmak istemeyen bir kadın için dünyanın en başarılı bakıcısı da işe başlasa verimli olamayacaktır. Bu durumda işine geri dönen kadının ruh halindeki bozukluk direkt olarak çocuğuna yansıyacaktır ve istenmeyen olaylar yaşanacaktır.
Bütün bunlar göz önünde bulundurularak anne için en doğru zamanlamada bakıcıdan yardım alınmalıdır. Anne ile bakıcının dengeli ve pozitif ilişkisi çocuğun psikolojisi açısından büyük önem taşır. Bu konuda annenin yapması gerekenleri birkaç madde ile şöyle sıralayabiliriz;