0530 265 75 35
0530 265 75 35
Bebeklerin Dişleri Ne Zaman Çıkar?

Bebeklerin Dişleri Ne Zaman Çıkar?

Anneler bebekleri dünyaya geldikten sonra gelişimlerini de çok yakından takip ediyor. Çünkü sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürüp sürdürmediklerini merak ediyor. Bu kapsamda yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de bebeklerin ne zaman diş çıkardığı oluyor. Öncelikle bebeklerin diş çıkarma zamanlarının mutlaka aynı dönemde tekabül etmediğini belirtmek gerekir. Bebekler genellikle ilk dişini 6 ila 7 aylıkken çıkarmaya başlar.

Ancak bazı bebeklerde diş çıkarma döneminin daha geç olduğunu da belirtmemiz gerekir. Bebeğiniz 7 aylık olduğu halde hala ilk dişlerini çıkarmaya başlamadıysa hemen endişeye kapılmanıza hiç gerek yok. Bazı bebekler 4 aylıkken diş çıkarmaya başlayabiliyor. Bazı bebekler izle ilk dişini 1 yaşına girdiğinde çıkarıyor. Dolayısıyla diş çıkarma döneminin bebeklerde bir hayli değişkenlik gösterdiğinin ve bu noktada ailelerin rahat olması gerektiğinin altını çizelim.

Bebekler Diş Çıkarırken Ağrı Olur mu?

Bu sorunun yanıtı da bebeklerin anatomik yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bazı bebeklerde diş çıkarma döneminde hafif ya da orta düzeyde ağrı olabilir. Ancak bazı bebeklerin hiçbir şekilde ağrı yaşamadan dişlerini çıkardığı da biliniyor. Bununla birlikte hafif düzeyde ateşlenme ve aynı zamanda uykudan sıklıkla uyanma gibi çeşitli problemler de yaşanabiliyor. Bebeklerin diş çıkarma döneminde genellikle huzursuz oldukları ve yoğun bir şekilde salya akıtmaya başladıkları gözlemlenebilir. Aileler bu belirtilerden bebeklerinin diş çıkarmaya başladığını anlayabilir.

Bebekler Diş Çıkarmaya Başladığında Ne Yapmalı?

Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığında ateşini sıklıkla kontrol etmenizde fayda olacaktır. Aynı zamanda diş çıkarma döneminde bebeklerin diş etleri ciddi düzeyde kaşınır. Diş etlerini rahatlıkla kaşıyabilmeleri için boyalı olmayan diş kaşıyıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda havuç gibi bebeklerin diş etleri ile koparamayacakları sert gıdaları da bebeğinizin eline verebilirsiniz. Ancak asla bu tür maddeler ya da gıdalar ile bebeklerinizi yalnız bırakmayın.

Bununla birlikte bebeğinizin oturma pozisyonunda olmasına dikkat etmelisiniz. Boğazına herhangi bir madde kaçması riskine karşı yanında mutlaka birinin bulunması gerekiyor. Ateşi yükseldiyse mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız. Bu dönemde ciddi oranda huzursuzluk yaşayabiliyorlar ve annelerinin kucaklarında kendilerini çok daha güvende hissedebiliyorlar.