0530 265 75 35
0530 265 75 35
Çocuklarda Göz Altı Morlukları

Çocuklarda Göz Altı Morlukları

Göz altı morluklarının çocuklarda çok sık görülen bir problem olmadığını belirtmeliyiz. Ender görünüyor olsa da aileler için endişe verici bir durum olduğundan  aileler bu konuda çeşitli araştırmalar yapmayı tercih edebiliyor. Yetişkinlerde göz altı morlukları pek çok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Yaşlanma, sağlıksız beslenme, uykusuzluk ya da aşırı yorgunluk gibi nedenlerle göz altı morlukları kolaylıkla ortaya çıkabiliyor.

Çocuklarda Göz Altı Morluğu Nedenleri

Çocuklarda ise durumun çok daha farklı olduğunu belirtmek gerekir.  Çocuklarda göz altı morluklarının nedenleri şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Dehidrasyon
  • Genetik faktörler
  • Dengesiz beslenme
  • Kronik sinüs enfeksiyonu
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Gözleri çok sık ovuşturmak
  • Gözlerin mikrop kapması
  • Egzama
  • Nezle
  • Ten renginin açık olması

Tüm bunlarla birlikte çocuklarda solunum problemleri olması durumunda da göz altı morluklarının oluşabildiğini belirtelim. Solunum yollarına bağlı bir enfeksiyon olması durumunda çocuklar nefes almakta güçlük çekebilir. Bu durumda gözaltında bulunan kılcal damarlarda kan toplanır ve bu durum daha göz altında morluk görünümü ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Dolayısıyla çocuklarda göz altı morlukların oluşması durumunda derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulması çok büyük bir önem taşıyor. Altında yatan unsurun araştırılması ve bir sağlık sorunu söz konusu gerekli tedavinin uygulanması  sağlanmalıdır.

Göz Altı Morluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çocuklarda görülen göz altı morluğu problemi durumunda öncelikle doktor tarafından muayene yapılması gerekiyor. Ardından sizden bazı testler yaptırmanız istenebilir.  Muayene ve test sonuçlarının birlikte değerlendirilmesi neticesinde göz altı morluklarına neden olan unsurun saptanması mümkün olabiliyor. Tedavi ise bu unsurun ortadan kaldırılmasına yöneliktir.  Çocukların özellikle yeterli miktarda su tüketmemesi durumunda göz altı morlukları oluşabiliyor.

Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmelerini sağlamak,  sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturmak gibi yöntemler  çoğu zaman başarılı sonuçlar elde edebiliyor ve bir ilaç tedavisine gerek kalmıyor. Ancak enfeksiyon  ya da gözlerin mikrop kapması gibi durumlarda ilaç tedavisine ihtiyaç duyulur. Bu durumda doktor tarafından reçete edilen ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması,  ilaçların sadece belirtilen dozaj da verilmesi büyük önem taşıyor.